Viisi tapaa, joilla AWS voi auttaa yrityksiä heti3

Viisi tapaa, joilla AWS voi auttaa yrityksiä heti3

by -
0 500
Five ways AWS can help enterprises right now

Maailmasta on tulossa entistä monimutkaisempi paikka. Kukaan ei oikeastaan tiedä, mitä vaikutuksia Euroopan unionin nykyisellä myllerryksellä on kansainvälisille ja kansallisille talouksille.

Miten Iso-Britannia hoitaa brexitin? Seuraavatko muut Euroopan maat perässä? Tässä vaiheessa sitä on vielä mahdotonta sanoa. Mutta jos oletetaan, että kaikki yritykset ovat jollain tapaa globaaleja, niiden olisi hyvä varautua monenlaisiin tulevaisuudennäkymiin toiminnassaan.

AWS voi auttaa yrityksiä sopeutumaan taloustilanteen aiheuttamiin muutoksiin.

Vakaus

Paras tapa valmistautua epävakaisiin aikoihin on pitää jalat tiukasti maan pinnalla. Positiivista on se, että AWS:n datakeskusten määrä kasvaa nopeasti laajentuen uusille maantieteellisille alueille. Tämä puolestaan parantaa julkisen pilven vakautta ja varmistaa toimintaympäristön poliittisestikin epävakailla alueilla.

AWS on jo läsnä kaikissa valtioissa. Kun jokin niistä nousee AWS:n kannalta tärkeäksi, sinne perustetaan palvelinkeskusten verkosto (region), joka keskittyy palvelemaan kyseistä maantieteellistä aluetta. Jokainen AWS-alue koostuu erillisistä saatavuusalueista (availability zone).

Tietojen tallennusta koskeva maakohtainen sääntely

Paikallisuudesta on tullut olennaisen tärkeä seikka, mikä myös hankaloittaa yritysten toimintaa. Euroopassa sijaitsevat yritykset ovat jo nyt varovaisia tietojen tallentamisessa pilveen. Brittiyhtiöt eivät ole olleet yhtä varovaisia maakohtaisen sääntelyn suhteen kuin saksalaisyhtiöt, mutta tilanne saattaa hyvinkin muuttua olosuhteiden pakosta. AWS voi auttaa Isossa-Britanniassa toimivia eurooppalaisyrityksiä saamaan asiat takaisin hallintaansa. Kolmatta EU:ssa sijaitsevaa AWS-aluetta (region) ollaan perustamassa Isoon-Britanniaan, ja sen on tarkoitus olla käytössä vuoden 2016 loppupuolella / vuoden 2017 alussa.

Kulukuri

AWS auttaa asiakkaita hallitsemaan kustannuksia, sillä se pyrkii alentamaan yksikköhintoja koko ajan. AWS vastaa kilpailuun innovoimalla jatkuvasti uusia tapoja monipuolistaa ja hienosäätää tarjoamiaan palveluja, niin että kaikki osa-alueet laskentatehosta ja tallenustilasta muistikapasiteettiin myydään kompakteina, taloudellisina ja hallittavissa olevina yksiköinä.

Vastuullisuus

Deutsche Bankin tutkimuksen mukaan Ison-Britannian brexit-äänestys on hidastanut Managed Hosting -palvelujen, laitteistojen ja ohjelmistojen ylläpitosopimusten myyntiä. Kahdenkymmenen AWS-asiakkaan ja -kumppanin mukaan brexitin taloudellisia vaikutuksia koskeva epävarmuus on saanut yritykset tiukentamaan käyttöomaisuusinvestointejaan (CAPEX) ja karsimaan kalliita ylläpitosopimuksia. Brittiyhtiöt ovat siirtymässä käyttöomaisuusinvestoinneista käyttökustannuspohjaisiin ratkaisuihin, todetaan Deutsche Bankin AWS/Cloud Adoption in Europe and the Brexit -raportissa.

Joustavuus

Tässä tilanteessa AWS auttaa tietohallintojohtajia mukautumaan muuttuviin olosuhteisiin välittömästi vähentämällä laitteistoista ja ohjelmistosopimuksista aiheutuvia kuluja ja vakauttamaan kustannuksia. Julkinen pilvipalvelualusta on paras tapa reagoida taantumaan tai arveluihin siitä, olisiko taantuma tulossa.

AWS:n käytön aloittamiskustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin sen kilpailijoiden. Tämä rohkaisee asiakkaita kokeilemaan Amazonia, ja kokeilemisen jälkeen onkin vaikea keksiä, miksi käytön lopettaisi. Omilla palvelimilla olevien IT-alustojen käyttäminen alkaa näyttää yhä huonommin toimivalta ratkaisulta, jopa ennen piilokustannusten huomioon ottamista.

Ison-Britannian EU-kansanäänestyksellä on ollut lukuisia seurauksia, joista kaikki eivät ole olleet täysin ennustettavissa. Jos Machiavelli olisi nykypäivän poliitikko, hän saattaisi todeta: ”Pidä ystävät lähellä ja data vielä lähempänä.”

I am the Group Chief Marketing Officer at Crayon. My team are focused on driving enhanced lead generation campaigns and nurturing for our sales organisations across multiple geographies though the utilisation and coordination of all online and offline communication channels. We are driving increased brand awareness in the business's core competency areas of Software Asset Management (SAM), cloud and volume licensing solutions and associated consultancy services. I have over 20 years of senior business leadership experience within direct marketing/direct sales and mass distribution businesses, in both the B2B and B2C markets serving on the boards of both private and public multinational corporations.