Miten teidän SAMi?

Miten teidän SAMi?

by -
0 543
SAM on ohjelmisto-omaisuuden hallintaa

Pitkäaikainen myyjämme totesi taannoin, että Crayonin kohta kymmenvuotisen historian aikana SAM-tietoisuus on asiakkaidemme keskuudessa lisääntynyt huimasti. Ihan alkuaikoina kysymys, “Miten teidän SAM?”, herätti kuulijakunnassa aivan muita assosiaatioita kuin ohjelmisto-omaisuuden hallintaan liittyviä.

Nyt saamme yrityksiltä tarjouspyyntöjä, joissa lisenssipoolien TCO:ta halutaan pienentää Gartnerin lukujen mukaan, ja organisaatioiden SAM-prosesseja halutaan kehittää, jotta ohjelmisto-omaisuuden hallinnasta saadaan proaktiivista. Ohjelmisto-omaisuuden tärkeys osana organisaatioiden koko omaisuuden hallintaa on siis ymmärretty.

Kustannustehokkuus, kustannustehokkuus, kustannustehokkuus…

Kustannustehokkuus on päivän sana ja selittänee myös kasvaneen kiinnostuksen ohjelmisto-omaisuutta kohtaan. Kustannustehokkuutta haetaan lisenssiomaisuuteen liittyvien riskien minimoinnista ja lisenssiomaisuuden optimoinnista. Mutta kustannustehokkuutta haetaan myös ulkoistamalla SAMiin liittyviä toimintoja. Resurssien minimoinnilla saavutetaan säästöjä, kun ei tarvitse huolehtia palkkakuluista ja osaamistason ylläpidosta.

Vaikka SAMin merkitys ja tärkeys on ymmärretty, se ei tarkoita, että jokaisen suomalaisen organisaation ohjelmisto-omaisuuden hallinta olisi vielä sveitsiläisen kellon tarkkuudella tikittävää, hallittua ja ennakoivaa toimintaa. Moniin eri sidosryhmiin vaikuttavat SAM-prosessit, tarvittava teknologia sekä tarvittavien resurssien riittävän osaamistason ylläpitäminen ovat asioita, joihin meiltä edelleen pyydetään apua.

Näiden lisäksi ohjelmistotoimittajat tuovat omilla sopimusmuutoksillaan lisähaastetta lisenssien hallintaan, puhumattakaan pilviteknologioiden täysin aiemmasta poikkeavasta ajatusmallista ohjelmisto-omaisuuden hallintaan. Ehkäpä suurin muutos aiempaan onkin se, että nyt näihin asioihin osataan pyytää apua?

SAM hallussa

Meillä Crayonilla ydinosaaminen on lisensseissä ja ohjelmisto-omaisuuden hallinnassa. Me tarjoamme yritysten käyttöön kokeneen ja ammattitaitoisen joukon eri ohjelmistotoimittajien, SAM-työkalujen sekä SAM-prosessien asiantuntijoita. Räätälöimme palvelumme aina kulloisenkin asiakastarpeen mukaan, jotta palvelulla saavutetaan paras mahdollinen hyöty. Kiinnostuitko meistä ja palveluistamme?

Kurkista, mitä eräs asiakkaamme kertoo palvelukokemuksestaan >>

Olisitko sinä seuraava tyytyväinen Crayonin asiakas? Jätä yhteydenottopyyntö >>

Vastaan Crayonilla Software Asset Management -palveluiden kehittämisestä ja tuotteistamisesta SAM Business Development Managerina. Olen työskennellyt Crayonilla keväästä 2013 lähtien vahvasti ohjelmisto-omaisuuden hallintaan liittyvissä tehtävissä. Olen ollut mukana useissa asiakkaidemme SAM-työkalujen ja -palvelujen käyttöönottoprojekteissa, ja toiminut myös projektitiimin vetäjänä. Asiakkaitamme ovat suuret ja keskisuuret organisaatiot niin kaupallisella kuin julkisellakin sektorilla. Työssäni olen nähnyt käytännössä, millaisia huomattavia hyötyjä organisaatiot voivat saavuttaa proaktiivisella ohjelmisto-omaisuuden hallinnalla. Koulutukseltani olen tekniikan diplomi-insinööri, ja olen työskennellyt erilaisissa ICT-alan suunnittelun, myynnin, markkinoinnin ja koulutuksen asiantuntijatehtävissä ennen Crayonille tuloani.