Microsofts nye Enterprise-abonnement er et veritabelt tag-selv-bord, men hvor meget kan din...

Microsofts nye Enterprise-abonnement er et veritabelt tag-selv-bord, men hvor meget kan din virksomhed gabe over?

by -
0 466
Office 365 E5 with Crayon the Software Experts

I december præsenterede Microsoft sin Office 365 E5-pakke, der måske er den mest omfattende samling produktivitetsredskaber, som firmaet endnu har udgivet. Den erstattede den forrige E4-pakke, der var Office 365-licensernes flagskib. Hvis du har abonnement på den gamle pakke, bliver du ikke tvunget til at opgradere.

E5 samler et væld af nye funktioner i én pakke, og hvis du har brug for alle redskaberne, kan du få dem til en konkurrencedygtig pris. Men hvad får du for de 256,30 kr. pr. bruger om måneden?

De tre centrale dele af Office 365 E5 består af: en integreret løsning med videomøder via Skype for Business, analyseredskaber og datavisualisering med business intelligence samt avanceret sikkerhed. Lad os tage et nærmere kig på de forskellige bestanddele.

Kommunikationsplatformen

Office 365 E5 tilbyder en platform for kommunikation og samarbejde, der er let at bruge. Virksomheder kan afholde online-events for op til 10.000 deltagere fra hele verden, der alle kan interagere med mødet via de forskellige typer enheder.

Telefonmøder i realtid gør de inviterede brugere i stand til at deltage via fastnet- eller mobiltelefoner uden behov for internetforbindelse.

Cloud-tjenestens omstillingsfunktion administrerer opkald (besvarelse og oprettelse af opkald, omstilling, telefonsvarer) via Skype for Business.

Analyseredskaber

Virksomheder kan nu anvende de internt tilgængelige oplysninger via rapporter fra Power Pro og Delve BI Analytics.

Power BI Pro giver brugere muligheden for at skabe diverse datamodeller og integrere information fra forskelligartede kilder. Denne version øger grænsen for datakapacitet til 10 GB og effektiviserer opgraderingen af data (op til 1 mio. rækker i timen), så redskaberne til samarbejde kan bruges til deling af oversigter og specialrapporter med grupper af brugere. Brugerne bliver desuden i stand til at filtrere virksomhedsoplysninger ved hjælp af forespørgsler på normalt sprog uden behov for teknisk eller statistisk ekspertise.

Delve Organisational Analytics er en intelligent søgemaskine, der på en enkel måde forsyner brugerne med de oplysninger, som de skal bruge. Det viser kort over delte informationer samt de dokumenter, der offentliggøres internt i organisationen. Desuden tilbydes analyser af team-interaktioner, fx antal timer brugt på møder. Virksomhederne kan dermed få et bedre indblik i de forskellige arbejdsgange.

Avanceret sikkerhed

Der er nye tjenester, der tilbyder virksomheden mere kontrol over datasikkerhed med beskyttelse af oplysninger, gennemsigtighed og bedre brugerstyring. Disse er: Customer LockBox,  Advanced Threat Protection og Equivio Analytics for eDiscovery.

Customer LockBox tilbyder et ekstra lag af kontrol over adgangen til din virksomheds dokumenter og mapper via “bagdøren”. Hvis Microsofts ingeniører skal se på en virksomheds indhold, når de løser et problem, giver Customer Lockbox endnu bedre kontrol over, hvad ingeniøren foretager sig i din interne infrastruktur.

Advanced threat protection 

Der tilbydes to forskellige typer beskyttelse af indgående e-mails. Den første er “Safe Attachments”. Denne udfører en grundig undersøgelse af vedhæftede filer, inklusive isolering af mistænkelige vedhæftninger. Den anden er “Safe Links”, der i realtid undersøger links i en e-mail samt rapporterer om brugere, der har trykket på et bestemt link, samt hvem der har ignoreret sikkerhedsnotifikationen.

Equivio Analytics for eDiscovery 

Denne tjeneste hjælper organisationer med at identificere, tilbageholde og eksportere materiale, der bliver fundet i Office 365, hvis en intern undersøgelse af virksomheden eller en juridisk anmodning kræver det. Equivio for eDiscovery Analytics indarbejder automatiserede funktioner og tekstanalyse for at reducere de risici, der hører til håndtering af store datamængder i eDiscovery.

Burde jeg opgradere?

Det kommer fuldstændig an på din virksomheds behov. Spørg dig selv følgende: “Vil de nye funktioner forbedre min virksomhed i et omfang, der berettiger omkostningerne?” Alle virksomheder har behov for nogle af de funktioner, som E5 leverer (e-mail, telefoni, PSTN-møder, apps til øget kontorproduktivitet og lager i skyen). Hvis du kombinerer disse tjenester med produkter fra andre udbydere, bliver det sikkert dyrere, og så mangler du stadig de øvrige funktioner, fx sociale redskaber, analyseværktøjer, sikkerhed osv.

Vil du tage en snak om dine muligheder med en ekspert?

IT-chef hos Hapless Plc. Jeg blev headhuntet hertil på baggrund af min erfaring med IT-projektstyring hos SUIL. Hapless har over 700 ansatte med et bredt udvalg af IT-krav, lige fra administrationstunge brugere til datatunge designere. Virksomheden er meget teknologifokuseret, og de senioransatte ynder at holde sig ajour med de seneste IT-trends; jeg modtager lige nu rigtigt mange spørgsmål om “Flash” (GIV MIG STYRKE!). Jeg rapporterer til IT-direktøren. Jeg nyder de større omgivelser og det udvidede ansvar. Jeg ser frem til det næste projekt!