Hva er nytt i Microsoft Secure Productive Enterprise?

Hva er nytt i Microsoft Secure Productive Enterprise?

by -
0 419

IT-sikkerhet er viktig for alle organisasjoner. Med SPE har Microsoft vektlagt krav til bedriftssikkerhet, men hvordan fungerer dette sammenlignet med Enterprise Cloud Suite, og hva er fordelene?

Hva er nytt i Microsoft Secure Productive Enterprise?

I oktober 2016 lanserte Microsoft sin nye Secure Productive Enterprise-serie (SPE) som erstatning for standard Enterprise Cloud Suite (ECS). Serien kommer i to versjoner, E3 og E5. Hva er nytt i SPE, og hva er forskjellen mellom de to versjonene?

SPE slår sammen Office 365, Enterprise Mobility + Security og Windows 10 Enterprise i en brukerbasert lisensieringsmodell.

Med Office 365-produktivitetsløsningen kan brukere være produktive både via skyen og mobile enheter. Office 365 Pro Plus kan installeres på fem PC-er og Mac-er, og brukes via apper på smarttelefoner og nettbrett.

Det er også omfattende funksjoner for samarbeid og kommunikasjon, for eksempel Exchange Online med et ubegrenset antall postbokser og ubegrenset lagring per bruker. Medarbeiderne får også tilgang til SharePoint Online, OneDrive for Business (med ubegrenset lagringsplass), Skype for Business Online og Yammer, den sosiale nettverkstjenesten for virksomheter.

Office 365 Intelligence bruker skyen til å forbedre Word, Outlook, PowerPoint, Sway og Maps med elementer som automatisk innholdsopprettelse og oppsettforslag basert på dagsorden og tema. MyAnalytics (tidligere Delve Analytics) gir ny innsikt i samhandlingen mellom team, kontakter og kunder i en organisasjon. Det finnes også personlige analyser som måler og foreslår forbedringer i en persons produktivitet.

Bli mobil og sikker

SPE har også en ny verktøypakke kalt Enterprise Mobility + Security. Denne utstyrer organisasjoner med avansert sikkerhet drevet av Azure og Office 365 Graph, som kan forenkle virksomhetenes overgang til mobilitet og skyen. Denne bygger videre på det som tidligere ble kalt Enterprise Mobility Suite, men omfatter også tjenesten Microsoft Azure Information Protection som brukes til å kategorisere, merke og beskytte sensitiv informasjon.

Pakken tilbyr også identitets- og tilgangsstyring med Azure Active Directory. Denne beskytter tilgang til programmer og ressurser i hele datasenteret og skyen, med mulighet for flere valideringsnivåer, som for eksempel flerfaktorautentisering og policyer for betinget tilgang.

De viktigste nye tilleggsfunksjonene kommer i Premium E5-planen. Azure Active Directory Premium P2 omfatter alle egenskapene i P1 (fra det tidligere Enterprise Mobility Suite), og legger til Azure Identity Protection og Azure Privileged Identity Management. Det første er en skybasert sikkerhetstjeneste som bruker bransjeledende maskinlæring til å analysere 10 TB med atferds- og kontekstdata hver dag for å oppdage og forhindre angrep. Azure AD Privileged Identity Management er en skybasert løsning for administrasjon av privilegerte identiteter, som styrker sikkerheten i Azure AD-administratorkontoene dine og forbedrer din administrative revisjon og samsvarskontroll.

Azure Information Protection Premium P2 bruker enda en gang funksjoner fra det tidligere Enterprise Mobility Suite, og legger til intelligent, automatisk klassifisering og kryptering av filer og e-postmeldinger som deles innenfor og utenfor organisasjonen.

Endelig har vi Microsoft Cloud App Security, et nytt tilbud som avdekker alle skyapper som brukes i nettverket til en organisasjon – og på den måten gir innsyn i «skygge-IT» – og evaluerer trusselen fra den appen.

Vindu inn i Windows 10 Enterprise

Windows 10 Enterprise tilbyr ikke bare standard Enterprise-funksjoner som Edge og Cortana OneNote, men kan også by på Software Assurance-fordeler som MPAM, AGPM og Dart. Som en ekstra fordel for organisasjoner har vi lagt inn gavekort til e-læring, og også en utvidet, døgnkontinuerlig Hotfix-support.

Ett område hvor E5 vinner over E3, er inkluderingen av Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) i Windows 10 Enterprise. Denne skybaserte tjenesten kan hjelpe organisasjoner med å oppdage, etterforske og respondere på avanserte angrep på nettverkene. Funksjonen bruker en kombinasjon av atferdssensorer, skybasert sikkerhetsanalyse og trusselinformasjon i tillegg til å hente informasjon fra Microsoft Security Graph.

Som global ekspert på skytjenester og programvareløsninger er Crayon en anerkjent verdensledende leverandør av strategisk programvareadministrasjon (SAM). Teamene våre bidrar til å garantere optimalisert kapitalavkastning gjennom redusert eierskapskostnad for kompleks teknologi. Hvis du vil vite mer om hvordan Crayon hjelper virksomheter verden over, ring oss i dag eller klikk her for å lese mer.

I am the Group Chief Marketing Officer at Crayon. My team are focused on driving enhanced lead generation campaigns and nurturing for our sales organisations across multiple geographies though the utilisation and coordination of all online and offline communication channels. We are driving increased brand awareness in the business's core competency areas of Software Asset Management (SAM), cloud and volume licensing solutions and associated consultancy services. I have over 20 years of senior business leadership experience within direct marketing/direct sales and mass distribution businesses, in both the B2B and B2C markets serving on the boards of both private and public multinational corporations.