Find ud af, hvordan prisen på Office 365 E5 kan hjælpe dig...

Find ud af, hvordan prisen på Office 365 E5 kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din investering.

by -
0 502

Vi viser dig, hvad du skal gøre, når du indgår eller fornyer en Office 365 Enterprise-kontrakt.

Office 365 E5, What you need to know

Office 365 E5 udkom sidste år og erstattede E4, men det var ikke blot versionen, der steg et nummer – det gjorde prisen også. Med godt og vel 50 procent.

Siden juni 2016 har virksomheder skullet vælge imellem at skifte til det billige E3-abonnement (146,50 kr. pr. bruger om måneden) eller det dyrere E5-abonnement (256,30 kr. pr. bruger om måneden). De indgås begge på årsbasis.

Med dette prisspring er det forståeligt, at virksomheder ønsker at revurdere, hvordan de vil anvende Office 365, og hvilke funktioner de har brug for. Så lad os først se på, hvad du får med i dit abonnement.

E5 har alt det, der var med i den gamle E4-pakke. Både ubegrænset e-mail, sociale redskaber (Yammer, Sharepoint Online, Office 365 Video), Office-pakken (inklusive Access, hvis du bruger Windows) og OneDrive for Business.

Desuden er der adskillige andre funktioner, der skulle betales ekstra for med E4 (og i særdeleshed med E3). De omfatter Advanced Threat Protection til sikkerhedstjek af vedhæftede filer og links, Cloud PBX, PSTN-møder, PSTN-opkald, Delve Analytics og Power BI Pro. (Microsoft har heldigvis en nyttig oversigt, der viser dig indholdet i de forskellige abonnementer).

Vi går ikke så meget i detaljer med ekstrafunktionerne (i et senere blogindlæg kigger vi nærmere på indholdet af Office 365), men nævner blot, at Delve Analytics og Power BI Pro er effektive redskaber til dataanalyse, at Skype-mødeudsendelse er praktisk til afholdelse af møder og webinars, og at håndtering af opkald foregår via Skype for Business.

Hvad er den rette sammensætning af Office 365-abonnementer?

E5-licens giver kolossal effektivitet på kontoret og leverer alt, hvad en gennemsnitsmedarbejder nogensinde får brug for. Hvis du brugte alle de betalte tilføjelser i din gamle E4-licens, vil E5 ikke være ret meget dyrere og vil i nogle tilfælde måske endda være en billigere post i virksomhedens regnskab.

Hvis du ikke har brug for de nye funktioner i E5, kan den ekstra omkostning måske være svær at overkomme. Det vigtigste er imidlertid, at din virksomhed ikke er tvunget til kun at købe den ene gruppe af licenser. På baggrund af dine medarbejderes behov kan du købe en kombination af E1, E3 og E3. Når kontrakter skal fornyes, har du flere muligheder.

Desuden kan det være godt at huske, at hvor E5 giver dig hele pivetøjet, kan du stadig bare købe tilføjelser til E3, og at denne løsning kan være billigere end at opgradere brugere til E5, hvis de kun skal bruge enkelte E5-funktioner. Selvom denne mulighed måske ikke falder i alles smag og både kan gøre håndtering og budgettering mere besværlig, er der penge at spare, imens brugerne får de nødvendige funktioner.

Det er lidt som et tage på Burger King. Du kan få en Whopper eller en Whopper-menu. Du kan bestille en større burger eller ekstra pomfritter. Du er ikke tvunget til at betale for noget, som du ikke har brug for.

Selvom det er nemmere og hurtigere at bestille ét abonnement, er tilføjelserne måske en bedre løsning, hvis alle ikke har brug for de ekstra funktioner i E5. Hvis du når frem til, at prisen på tilføjelserne er den samme eller overstiger prisen på E5-abonnementet, bør du selvfølgelig vælge sidstnævnte.

Hvis du har brug for råd angående Office 365 E5, har Crayon et hold af eksperter, der kan svare på dine spørgsmål.

IT-chef hos Hapless Plc. Jeg blev headhuntet hertil på baggrund af min erfaring med IT-projektstyring hos SUIL. Hapless har over 700 ansatte med et bredt udvalg af IT-krav, lige fra administrationstunge brugere til datatunge designere. Virksomheden er meget teknologifokuseret, og de senioransatte ynder at holde sig ajour med de seneste IT-trends; jeg modtager lige nu rigtigt mange spørgsmål om “Flash” (GIV MIG STYRKE!). Jeg rapporterer til IT-direktøren. Jeg nyder de større omgivelser og det udvidede ansvar. Jeg ser frem til det næste projekt!