Fem ting vi lærte av AWS

Fem ting vi lærte av AWS

by -
0 503
Fem ting vi lærte av AWS

Etter å ha utviklet bransjen som selger bøker via internett skjønte Amazon at de med sin IT infrastruktur også hadde utviklet en revolusjonerende ny måte å selge IT-tjenester.

Det er kun litt over ti år siden nettselskapet lanserte sin første tjeneste kalt Simple Storage Service (S3). Denne debutsuksessen innen skytjenester har inspirert mange som har startet med det samme. Det er nå mange som tilbyr lagring som en skytjeneste. AWS hvilte slett ikke på laurbærene, de gikk rett videre til neste prosjekt. Det var ingen som visste det da, men dette er det første vi lærte av AWS:

Forsett utviklingen

Det var teknologidirektør Werner Vogels som hevdet at Amazons hardt tilkjempede kunnskap gav selskapet sitt store intellektuelle forsprang. Denne overlegne kunnskapen om «IT i skyen» kunne alene vært solgt som en tjeneste. Dette var et fremragende plan kun så lenge som AWS hadde evner som ikke andre kunne kopiere. Forspranget kunne bare opprettholdes så lenge selskapet fortsatte å utvikle seg, og beholdt ledelsen til sine konkurrenter. Utviklingen innen dette nye området tar oss til det andre som vi har lært av AWS:

Forvent det uventede

Vogels utmanøvrerte mange i IT-bransjen med sin ydmykhet; dette var et sjeldent karaktertrekk siden Larry Ellisons lederstil var på moten. Vogels, som selv hadde ingeniørbakgrunn, argumenterte med at ingen kunne forvente at systemer ikke ville feile når alt var nytt og uprøvd. Han sa at det er måten du håndterer disse utfordringene på som definerer hvem du er.

Hans råd var at det selvfølgelig er fint å forvente feil – og at flinke ingeniører kan unngå disse – men vi bør være forberedt på mange flere ukjente faktorer innen design og utviklingstid. Dette sammenfaller med den tredje tingen som AWS har demonstrert:

Lær av kunden

Ved å tilby enkle teknologiske tjenester, og observere hvordan kunden brukte dem, lærte AWS å unngå utvikling av for komplekse produkter. Hvorfor gjøre det vanskelig når ingen helt vet hvordan kunden skal bruke det. Dette var en avvisning av IT-bransjen gamle praksis hvor de fortalte kunden hvordan løsningene skulle brukes. Med skytjenester er det motsatt, det er kunden som lærer skyleverandøren. Det å bygge en løsning rundt kunden krever tilpasningsdyktighet. Det er den fjerde tingen AWS har vist ved eksempel:

Automatisere ledelse

Vogels har alltid sagt at man skal automatisere systemledelse så langt det lar seg gjøre. Dette er den eneste sikre måten å få forretningsprosessene fleksible og tilpasningsdyktige nok for å holde tritt med brukerdrevne endringer som kommer.

På den annen side, det er enkelte ting som bare må være riktig første gangen, fordi de ikke kan byttes ut når de først er på plass. Dette er den femte tingen AWS har lært oss:

Lenge leve grensesnittet

Grensesnitt (Application Programming Interfaces) er ikke noe man bare ønsker seg til jul. Når de er laget vil tredjeparts programmerere ta dem i bruk og de kan da ikke endres uten å ødelegge for

deres programmer. En slik endring ville gjort mange forretningspartnere sinte. I skyen jobber alle sammen og vi har ikke råd til å marginalisere arbeidet til noen.

Og mens AWS fortsetter å lede an vet ingen hvilke fremtidige løsninger vi vil få se.

I am the Group Chief Marketing Officer at Crayon. My team are focused on driving enhanced lead generation campaigns and nurturing for our sales organisations across multiple geographies though the utilisation and coordination of all online and offline communication channels. We are driving increased brand awareness in the business's core competency areas of Software Asset Management (SAM), cloud and volume licensing solutions and associated consultancy services. I have over 20 years of senior business leadership experience within direct marketing/direct sales and mass distribution businesses, in both the B2B and B2C markets serving on the boards of both private and public multinational corporations.