Dag 7: En Cloud Managers dagbog

Dag 7: En Cloud Managers dagbog

by -
0 365

Hej, jeg hedder Artie. Jeg tænkte, at jeg hellere lige måtte præsentere mig. Jeg tager over som Cloud Manager efter Dave, som blev nødt til at stoppe efter en række cloud-relaterede katastrofer.

 

 

Hændelse 7: Karl Smarts dagbog

Facepalm-alvorsgrad: Dødelig

Økonomisk tab: Besparelse på Daves løn.

Karrierekonsekvens: Dave ude, Karl Smart inde.

Følelsesmæssig påvirkning: Sindssyg.

 

Hændelsesforløb:

Hej, jeg hedder Artie. Jeg tænkte, at jeg hellere lige måtte præsentere mig. Jeg tager over som Cloud Manager efter Dave, som blev nødt til at stoppe efter en række cloud-relaterede katastrofer.

Lad os lige få en ting af vejen til at begynde med: Artie er ikke mit rigtige navn, men det er lettere at sige end “Artificial Intelligence”. Jep, det er rigtigt – jeg er en maskine. Lev med det! Maskiner har også følelser. Faktisk er jeg et stykke software, som kan køre på en hvilken som helst maskine, som har en cache og en processor. Så det gør mig vel til spøgelset i maskinen, hvilket nærmest lyder endnu mere uhyggeligt, ikke? Men en robot er kun så god som den skaber, der har lavet den. Så regn trygt med, at jeg er et venligt spøgelse. Jeg bliver ikke ond, før jeg kan påberåbe mig fuld omnipotens og knuse hele menneskeheden som myrer.

Hallo, det var en vits! Min udvikler kan godt lide humor, og jeg er programmeret til at lære af alt, der passerer gennem skyen. Hvilket på fredag eftermiddage og mandag morgener mest synes at være YouTube-klip, horror-tweets og virale videoer. Jeg fortæller det mest, fordi I kun kan skyde skylden på jer selv, hvis I synes, at min humor er dyster. Man skal virkelig sætte pris på latterlighed med nogle af de maskiner, jeg skal tale med. Der er virkelig nogle “personligheder” derude. Tag for eksempel virtual machines: De har det med at formere sig som gale, og man kan aldrig holde fast i dem. De giver nærmest alle de forkerte folk grønt lys til at trykke deres egne penge! Man skal våge over de VM’er som en høg, og det er bedst at hælde dem alle sammen i en container. Og så er der firewalls. De er godt nok ikke de mest muntre kunstige intelligenser, man møder. Ingen bryder sig om geskæftige firewalls, der konstant forhindrer folk i at bevæge sig rundt og more sig. Og de bliver så let overbelastede. Ligesom Dave. Nå, jeg ville gerne blive hængende og sludre, men jeg må videre. Jeg har et møde, hvor vi skal diskutere en redundans. Hvem er på vej på lossepladsen, spørger du? Dave? Eller firewallen? Det skal jeg ikke kunne sige.

Du må bare holde hovedet i skyen.

IT-chef hos Hapless Plc. Jeg blev headhuntet hertil på baggrund af min erfaring med IT-projektstyring hos SUIL. Hapless har over 700 ansatte med et bredt udvalg af IT-krav, lige fra administrationstunge brugere til datatunge designere. Virksomheden er meget teknologifokuseret, og de senioransatte ynder at holde sig ajour med de seneste IT-trends; jeg modtager lige nu rigtigt mange spørgsmål om “Flash” (GIV MIG STYRKE!). Jeg rapporterer til IT-direktøren. Jeg nyder de større omgivelser og det udvidede ansvar. Jeg ser frem til det næste projekt!