Dag 11: En Cloud Managers dagbog

Dag 11: En Cloud Managers dagbog

by -
0 409

Håndtering af henvendelser

Jour 11 : Journal d'un Cloud manager

Min assistent Audrey renskriver alle mine sms’er på sin Remington-skrivemaskine og lægger dem på mit skrivebord. Jeg læser dem den anden onsdag i måneden. Uden undtagelser. Man kan stole på mig, jeg er som en telefonterminal. Jeg kan arbejde på samme måde for evigt, fordi der er brug for mig. Jeg er virksomhedens rygrad. En virksomhed kan ikke være fleksibel uden en rygrad, siger jeg til mine kritikere. Og hvis firmaet alligevel skulle blive stivrygget, kan det bare holde sig i ro et par måneder. Det fungerede for mig efter uheldet ved Real Ale Festival. Og da jeg kom tilbage, gik det firmaet bedre end nogensinde. Susan nede fra IT havde gjort det glimrende som min stedfortræder. Så hvorfor skal det hele gå så hurtigt?

Men jeg følger nu med i de moderne trends. Derfor elsker jeg at læse de her memoer. De holder mig opdateret om hastigheden af ændringer i firmaet.

Som lidt af en trendspotter jeg har bemærket, at flere mennesker efterspørger helhedskommunikation. Hvor nuttet! Det er så sødt, når brugere lærer deres første teknologiske buzzwords! Jeg kunne kramme dem. Jeg er fristet til at give dem et af de links til Skype, så jeg kunne se, hvordan de ser ud (det ville selvfølgelig kræve, at jeg talte med IT-typerne, så det kommer ikke til at ske. Men sæt lige din mistro på stand-by og forestil dig, at jeg arrangerede en af de futuristiske “videokonferencer”).

Jeg aner ikke, hvordan brugerne ser ud, for jeg har aldrig mødt dem, men jeg forestiller mig, at de alle ligner internetsensationer. På min indre nethinde er de alle katte.

Men når jeg kigger bedre efter, er de snarere katte, der ligner tyranner. (hvilket man ofte ser på interwebben, siger min søn). Disse kattetyranner og deres aggressive trang til udvidelse skal holdes i skak. Det er firmaets “Office Policy” (der vist ikke har noget at gøre med Office 365, som ellers lyder spændende … og som jeg skal have kigget på. Det er noget med, at det skal installeres et sted i telefonterminalen. Jeg må hellere bestille et kursus et rart sted. Måske til næste år, når jeg vender tilbage fra min campingvogn i Margate).

Nå, tilbage til kattetyranernes urimelige krav, som vi kalder dem nede i teleafdelingen.

“Amanda” nede fra Marketing (jeps, den næstmest anmassende afdeling i virksomheden) har spurgt, om hun kan modtage firmaopkald, når hun rejser (vælter!) rundt imellem forretningsmøder. Helt ærligt, hun behandler kontoret som et hotel – og vil spare penge på at ringe via wi-fi! Hun skal ikke gå mig i bedene! Hun tror rent faktisk, at man kan få telefonopkald til at fungere på alle apparater, uanset om man er på messe, til foredrag eller i et tv-studie! Jamen, det lyder da også pragtfuldt! Det ville også være skønt, hvis luften var lavet af øl, men sådan hænger verden bare ikke sammen.

Det er i øvrigt den samme Amanda, der har fået lov til at arbejde ude af huset. Selv hjemmefra. Uha, der er søreme nogen, der kan – men de får aldrig nok, vel? Det næste bliver vel, at hun vil have sin iPad med på arbejde. Vorherre til hest! Man skal spilleme ikke have svage nerver.

Heldigvis har jeg stadig den gode gamle telefonterminal. Nogle ting kan man altid regne med.

IT-chef hos Hapless Plc. Jeg blev headhuntet hertil på baggrund af min erfaring med IT-projektstyring hos SUIL. Hapless har over 700 ansatte med et bredt udvalg af IT-krav, lige fra administrationstunge brugere til datatunge designere. Virksomheden er meget teknologifokuseret, og de senioransatte ynder at holde sig ajour med de seneste IT-trends; jeg modtager lige nu rigtigt mange spørgsmål om “Flash” (GIV MIG STYRKE!). Jeg rapporterer til IT-direktøren. Jeg nyder de større omgivelser og det udvidede ansvar. Jeg ser frem til det næste projekt!