Bruk samarbeidsverktøyene i Office 365 for å optimalisere forretningsdriften

Bruk samarbeidsverktøyene i Office 365 for å optimalisere forretningsdriften

by -
0 96

Ifølge en spørreundersøkelse utført av Holmes Report, går 37 milliarder USD tapt årlig på grunn av dårlig kommunikasjon og misforståelser blant medarbeiderne.

Et ordtak sier at «punktlighet er sjelen i forretninger». Likevel er kommunikasjon utvilsomt veien til fortjeneste.

Samarbeid er den fremste drivkraften til bærekraftig vekst i små og mellomstore bedrifter, og Microsoft Office 365 har blitt det primære programvareverktøyet bedrifter bruker for å øke produktiviteten, redusere infrastrukturkostnadene og lette kommunikasjonen mellom brukere.

Nedenfor finner du noen av verktøyene i Office 365-programserien som vil optimalisere driften i din virksomhet.

1: Delve

– Har du problemer med å få fatt i informasjonen du trenger for øyeblikket? Microsoft Office Delve, en skybasert organisator av medarbeiderprofiler og innhold, vil organisere hyppig brukte filer slik at du får rask og enkel tilgang.

Delve drives av Office Graph (en database som samler informasjon om brukeres identitet og aktivitet) og vil gi deg informasjon som er relevant for det og dem du jobber med.

Med Office Delve får du et verktøy for å opprette, redigere, dele og administrere innholdet ditt på ett sted – på tvers av Office 365-miljøet.

2: Kalender og e-post

– Med teamkalendere kan du holde oversikt og disponere tiden din mer effektivt med hensyn til møter, tidsplaner for prosjekter eller bedriftsarrangementer.

Microsoft-kalenderne hjelper deg å samkjøre aktivitetene dine med resten av teamet fra praktisk talt hvor som helst, når som helst.

E-posttjenesten Microsoft Exchange Online gir bred e-postfunksjonalitet i bedriftsklassen til alle nettilkoblede enheter.

Med Exchange Online får du tilgang til 50 GB lagringsplass per bruker, det hele vedlikeholdt av Microsoft, slik at du slipper å bekymre deg om oppdateringer, sikkerhet og sikkerhetskopiering.

3: Microsoft Flow

– Flow er et skybasert verktøy som gir brukerne mulighet til å opprette og automatisere oppgaver i flere apper og tjenester.

Automatiserte oppgaver er kjent som Flows (arbeidsflyter).

Med Flow kan du automatisere rutineoppgaver uten hjelp fra en programvareutvikler, noe som sparer lønnskostnader, samtidig som virksomhetens egne utviklere kan fokusere på mer produktive aktiviteter.

For å opprette en arbeidsflyt må en bruker spesifisere hvilken handling som skal foretas når en bestemt hendelse utløses.

«Triggervarsler» er den vanligste bruken av Microsoft Flow, hvor du kan opprette en automatisert arbeidsflyt for å varsle selgere per e-post når en potensiell kunde legges til systemet.

4: OneDrive for Business

– Har du et prosjekt med mange fjernbrukere?

Når du lagrer en fil på OneDrive, kan du samarbeide med flere brukere i sanntid.

OneDrive er en integrert del av Microsoft Office 365-programserien, og hver bruker får 1 TB diskplass til å lagre, synkronisere og dele arbeidsfiler. Lagringsplassen i skyen er tilgjengelig på internett fra arbeidsstasjon, PC, mobile enheter og smarttelefon.

Med de riktige tillatelsesinnstillingene kan du styre tilgangen til filene dine. Og selv om du redigerer innhold frakoblet, synkroniseres det automatisk så snart Wi-Fi er tilgjengelig.

5: SharePoint Online

– En kontorprogramserie med sky- og nettbaserte apper. SharePoint Online leverer kraftige bedriftsfunksjoner uten administrasjonskostnadene ved å sette opp infrastrukturen på huset.

Microsoft SharePoint gjør det enklere for kollegaer å jobbe sammen, siden de deler ideer og administrerer og lagrer informasjon.

Jobber du på et prosjekt med flere samarbeidspartnere? SharePoint gir enkel tilgang til samarbeidsverktøy og hjelper deg å få rask tilgang til de rette menneskene og informasjonen du trenger for å ta bedre avgjørelser og fullføre prosjektene dine i tide.

Og med fleksible administrasjonsalternativer beholder du styringen selv om du lar eksterne brukere få tilgang.

6: PowerBI

– Powered by Business Intelligence – BI: en teknologidrevet prosess utformet for å hjelpe ledere og andre sluttbrukere i selskaper med å analysere data for å få informasjon å handle ut fra. Microsofts PowerBI er en skybasert selvbetjeningstjeneste (tilgjengelig som en nedlastbar app til Windows 10, Android og iOS) som gir ikke-tekniske brukere interaktive verktøy for å analysere, visualisere og dele rapporter uten å være avhengige av IT-medarbeidere eller en databaseadministrator.

PowerBI er en avansert programvare for datavisualisering som gjør dataene mer levende og stimulerer til bedre samarbeid mellom teamene dine for bedre beslutningstaking.

7: Yammer

– Et privat mikrobloggings- og samarbeidsverktøy for sosiale bedriftsnettverk. Yammer gjør det mulig for teamet ditt å samhandle og engasjere seg på en enkel måte.

På Yammer kan dere diskutere ideer, dele oppdateringer og innhente oppdatert kunnskap ved hjelp av Discovery-feeden – et smart søk som gir tilpassede resultater og er nyttig når beslutninger skal tas.

I motsetning til sosiale medieplattformer som Facebook, tillater Yammer bare kommunikasjon mellom brukere som tilhører samme e-postdomene.

Denne funksjonen gjør det mulig for ansatte i en bedrift å kommunisere privat ved hjelp av et intuitivt brukergrensesnitt som gir en sømløs brukeropplevelse.

 

Finn ut mer og meld deg på et av våre webinarer