Aktiivisuusranneke saattaa lihottaa – mitä AWS-käyttäjät voivat tästä oppia?

Aktiivisuusranneke saattaa lihottaa – mitä AWS-käyttäjät voivat tästä oppia?

by -
0 412
Aktiivisuusranneke saattaa lihottaa – mitä AWS-käyttäjät voivat tästä oppia?

Aktiivisuusrannekkeiden ympärillä pyörineessä terveyskohussa paljastui, että aktiivisuusmittarit saattavat tehdä jopa myyräntyötä kuntoilijalle. Aktiivisuutta mittaavien laitteiden käyttäjät laihtuvat tutkimusten mukaan usein vähemmän kuin ne, jotka kirjaavat ruokavalio- ja kuntoilutietonsa muistiin käsin.

Mistä tämä johtuu? Saavatko ne, jotka kirjoittavat käsin tiedot jokaisesta juoksulenkistä, punnerruksesta ja maratonista, hieman lisää liikuntaa raapustellessaan kynällä muistivihkoon? Pitäisi kyllä olla aikamoinen kynänjärkäle.

The Journal of the American Medical Association -lehdessä julkasitun Pittsburghin yliopiston tutkimuksen mukaan vastaus piilee – yllättävää kyllä – odotuksissa ja palkitsemisessa. Tutkimuksen tekijät totesivat, että laitteen käyttäjä tuntee ansainneensa palkinnon, kun hän näkee liikunnan määrän heti. Niin käy helposti. Kuinka moni meistä tuntee salikäynnin jälkeen ansainneensa oluen? Tai kakunpalan? Tai molemmat?

Kaloreiden tapaan myös pilvipalveluja voi kertyä helposti, mutta seurauksien hoitaminen saattaa vaatia paljon työtä. Uuden virtuaalipalvelimen luominen käy hetkessä. Usein tämä johtaa palvelinrönsyilyyn ja lisenssilihomiseen, kun järjestelmänvalvojat pääsevät virtualisoinnin makuun. Vaikka tuntuisi kuinka houkuttelevalta luoda uusia palvelimia ja miellyttää kaikkia, jotka haluavat oman virtuaalikoneen, tällainen mielitekoihin taipuminen voi olla vaarallista. Suosio maistuu kyllä makealta, mutta kohta kaduttaa.

Katumuksen hetki yleensä koittaa silloin, kun tarkastelet infrastruktuuria ja huomaat, että olet painottanut SANia, ja tiedonsiirto alkaa olla aika lailla tukossa. Tässä tilanteessa painoa alkaa kertyä kuukausilaskuusi.

Onkin ryhdyttävä harjoittamaan klusterinhallintaa. Tähän on tarjolla erinomainen työkalupakki: Amazon CloudWatch. Tässä yhtäläisyydet aktiivisuusrannekkeisiin loppuvat, sillä jatkuva raakadatan kerääminen ja käsittely ei kerrytä kiloja. Amazon EC2 pureutuu bitteihin ja muuntaa ne selkeiksi, lähes reaaliaikaisiksi mittareiksi, jotka antavat entistä tarkemman kuvan web-sovelluksen tai -palvelun suorituskyvystä.

Sillä voi säätää järjestelmän osa-alueita, joita ei ehkä tule ajatelleeksikaan: suoritusteho, Disk ReadOps, DiskWriteOps, prosessorin käyttö – lista on vaikuttava. Ota tavaksi kurinalainen rutiini, jolla pidät nämä osa-alueet tiukassa kuosissa. Saat mahdollisimman tehokkaan ja timmin infrastruktuurin.

Älä kuitenkaan palkitse itseäsi herkuilla jokaisen instanssitreenin jälkeen.

I am the Group Chief Marketing Officer at Crayon. My team are focused on driving enhanced lead generation campaigns and nurturing for our sales organisations across multiple geographies though the utilisation and coordination of all online and offline communication channels. We are driving increased brand awareness in the business's core competency areas of Software Asset Management (SAM), cloud and volume licensing solutions and associated consultancy services. I have over 20 years of senior business leadership experience within direct marketing/direct sales and mass distribution businesses, in both the B2B and B2C markets serving on the boards of both private and public multinational corporations.