Viisi tapaa säästää kustannuksissa entistäkin enemmän AWS:n avulla

Viisi tapaa säästää kustannuksissa entistäkin enemmän AWS:n avulla

by -
0 420
Viisi tapaa säästää kustannuksissa entistäkin enemmän AWS:n avulla

Amazon Web Servicesin tavoite on, että IT-resursseja voisi ostaa mahdollisimman toimivilta markkinoilta.

Miten tämä tapahtuu? Parantamalla resurssien mukautuvuutta ja tietojen saatavuutta. Kaikki tuotannon yksiköt – prosessointiteho, tallennustila, muisti ja verkkoyhteydet – pilkotaan mahdollisimman pieniksi yksiköiksi. Samalla käytettävissä on mahdollisimman hyvät tiedot, joiden pohjalta voi tehdä optimaalisia ostopäätöksiä. Se, onko tuloksena täydellisiä päätöksiä, onkin sitten eri juttu.

Tässä viisi tapaa, joilla AWS:stä saa suurimman hyödyn.

1. Päätöksenteon jalo taito

Instanssi on tietojenkäsittelyn yksikkö – ikään kuin PC:n nykyvastine. PC-ostokset eivät aina osuneet oikeaan, vai mitä? Vaikka AWS helpottaa tarvittavan ratkaisun kokoluokan arviointia huomattavasti, virheitä voi silti sattua.

Kaikissa pilviteknologioiden hankinnoissa vastassa on sama ikuisuusongelma. Miten suuria instanssien tulisi olla? Tarvittaisiinko vain yksi instanssi? Miten resursseja seurataan? Kaikki asennukset ovat erilaisia, joten oikeaan osuminen ensi yrittämällä olisi ihme.

Pitää varmistaa, että projektille ei kohdisteta liikaa resursseja eli rahaa ei tuhlata. Yksi AWS:n hyvistä puolista on se, että käyttöä voi seurata ja hallita. AWS-tilin laskutussivulta kannattaa aloittaa.

2. Instanssien hinnoittelumallit

Kun instansseista on päätetty, käytettävissä on vielä kolme muuta tapaa hallita AWS-kustannuksia.

Käytön mukaan laskutettavien instanssien (On-Demand Instances) ansiosta palveluista voi maksaa kiinteän tuntihinnan ilman sitoumuksia. Ne toimivat ensikertalaisella, mutta kovassa käytössä ne koituvat kalliiksi.

Jos olet valmis sitoutumaan pitkiin sopimuksiin, instanssien varaaminen (Reserved Instances) säästää rahaa edellä kuvattuun ratkaisuun verrattuna.

Kokeneemmat käyttäjät ostavat niin sanottuja spot-instansseja (Spot Instances). Käyttäjät tekevät instanssikapasiteetista ostotarjouksia, kun sitä on tarjolla sopivaan hintaan (kapasiteetti maksaa vähemmän silloin, kun kysyntää on vähän). Asian huono puoli on se, että kysyntähuippujen aikana kapasiteettia ei ehkä saakaan. Tällä vaihtoehdolla voi kuitenkin säästää mittavasti – kunhan sovellusten aloitus- ja lopetusajoissa on joustovaraa eikä ole niin vakavaa, vaikka palveluun saattaisi tulla katkos, kun kapasiteetin hinta ylittää määritetyn rajan.

Usein on parasta käyttää kaikkien kolmen edellä kuvatun vaihtoehdon yhdistelmää.

3. Kohtuus kaikessa

Amazon Elastic Block Store (EBS) -tiedoista voi ottaa varmuuskopion Amazon S3:een säännöllisillä snapshoteilla järjestelmän senhetkisestä tilasta. Tämä lisää mielenrauhaa. Mitä useammin varmistus tehdään, sitä enemmän kustannuksia kuitenkin kertyy. Opettele tekemään vain kohtuullinen määrä EBS-snapshotteja, niin säästät sekä kapasiteettia että hallintaan kuluvaa aikaa.

4. Elastisen paluu

AWS:ssä saa maksutta yhden Elastic IP (EIP) -osoitteen, mutta kaikista muista EIP-osoitteista laskutetaan tuntihinta. Muista, että nämä tarvittaessa käyttöön otettavat EIP-osoitteet eivät katkea automaattisesti käytön loputtua. Varmista, että listoillasi ei ole käyttämättömiä EIP-osoitteita.

5. Tarkkaile ja hallitse

Amazon CloudWatch seuraa mittareita ja lokitiedostoja sekä voi antaa hälytyksiä. Se lähettää tietoa Auto Scaling -järjestelmille, jotka lisäävät ja poistavat Amazon EC2 -instansseja automaattisesti asettamiesi mittareiden mukaisesti. Mitä monimutkaisempi infrastruktuuri, sitä merkittävämpiä säästöjä CloudWatch tuottaa.

Laskutushälytykset varoittavat, kun kuukausikustannukset uhkaavat ylittää tietyn etukäteen määritetyn rajan.

I am the Group Chief Marketing Officer at Crayon. My team are focused on driving enhanced lead generation campaigns and nurturing for our sales organisations across multiple geographies though the utilisation and coordination of all online and offline communication channels. We are driving increased brand awareness in the business's core competency areas of Software Asset Management (SAM), cloud and volume licensing solutions and associated consultancy services. I have over 20 years of senior business leadership experience within direct marketing/direct sales and mass distribution businesses, in both the B2B and B2C markets serving on the boards of both private and public multinational corporations.